Myrkan

Kdysi slavné hlavní město Císařství, čítající několik desítek tisíc obyvatel a skvostné stavby, které neměly obdoby. Město bylo původně vystavěno na rozvalinách prastarého města, které zde stálo. Myrkan byl však poničen během Velké občanské války, a následně téměř srovnán se zemí při poslední zoufalé obraně Kodaru, proti Temným a jejich armádám nemrtvých stvůr. Před necelými dvěma stovkami let se město začalo opět obnovovat, avšak tomu téměř zabránilo Skřetí tažení. Obnova města musela ustat a veškerá snaha se upnula k boji s novým nepřítelem, v troskách starého Myrkanu a přilehlém okolí. Tato válka byla vybojována hlavně díky rytířskému řádu Ochránců, který se dodnes těší velkému uznání ve městě.

Po tom všem bylo město Myrkan opět vystavěno, již potřetí, ale menší. Částečně stojí Myrkan na troskách původních staveb a částečně je postaven na zeleném drnu. Od původního místa, kde leželo se přesunulo více na západ. Starý Myrkan, respektive rozvaliny původního Myrkanu, se dnes nazývají Mrtvé město. Je to z důvodu neustálého výskytu nemrtvých a smrtí poskvrněné země, která nakazí nebo zabije toho, kdo na ni vstoupí. Nynější město má nově vybudovanou stokovou síť, a pod ní, v části slumů vystavěných na původních troskách, také pravděpodobně podzemní prostory. Jelikož nikdo přesně neví, jak hluboko sahají základy bývalého města a jeho historie, je velmi těžké říct, co se pod městem nachází.

V současné době má Myrkan kolem 10 000 obyvatel, a ani zdaleka nepatří k největším městům. Jeho obyvatele tvoří převážně lidé, ale relativně velká část obyvatel je tvořena Trpaslíky. Vyskytují se zde i nějaké ojedinělé případy dalších národů. Je zde také velká pravděpodobnost střetnutí s různými nemrtvými, převážně poblíž Mrtvého města a podzemí, ale stává se, že se objeví i na severu v oblasti Svobodných farem. Někde v Mrtvém městě se nachází, podle výpočtů alchymisty Finibala, silné magické zřídlo.

Myrkan je přístavní město, což je aktuálně jeho největší výhodou. Dokáže pomocí rybolovu uživit bez problému polovinu své populace a námořní obchod také městu velmi prospívá, jelikož je na půli cesty mezi zeměmi Saahmu a západními královstvími. Město je rozděleno do několika čtvrtí, které jasně určují druh obyvatelstva v nich žijící. Šlechta žije v měšťanské čtvrti. Kupci, řemeslníci a jiní odborníci na slovo vzatí, žijí v řemeslnické čtvrti. Spodní třída pak žije v přístavní čtvrti, ve slumech nebo chudinské čtvrti. Myrkan vede správní rada, která je složena z vůdců nejdůležitějších organizací, a hlav nejmocnějších šlechtických rodů. Oficiální správce města je však lord Emet, velmistr rytířského řádu Ochránců, který má u lidu takovou oblibu, že samotný řád má ve městě takové postavení, jako celá rada. Tento fakt má za následek rozložení moci mezi řád Ochránců a samotnou radu, ale v zájmu města spolupracují, přičemž rada se stará hlavně o prosperitu a řád o bezpečnost Myrkanu. Město má jasně dané zákony, se kterými nově příchozí seznámí příslušníci Stráže u městských bran.